ارزش غذایی

پسته گرم و خشک و بـــرای افـــراد گرم مـــزاج مضر است. مصلح آن سکنجبین می باشد. پسته بسیار مقوی و دارای ویتامین های B1 و B2 و ویتامین pp و ویتامین E می باشد. املاح معدنی هم دارد و در تقویت قوای جسمی و جنسی و سلول های مغزی موثر است. در پسته مقدار قابل توجهی آهن وجود دارد و با داشتن مواد دیگری چون پتاسیم ، منیزیوم تامین کننده احتیاجات بدن و خون است.

البته مصرف زیاد پسته باعث می شود که مقدار ازت در خون و بدن بالا رود و شاید به همین علت است که عده ای معتقدند پسته باعث کثیف شدن خون می شود ، البته اشخاصی که دچار ضعف و نارسائی کبد هستند و مبتلایان به بیماری های نقرس و دیابت و ناراحتی کلیه باید از خوردن پسته خودداری کنند.

پسته دارای مواد غذایی فراوانی است و بنابراین برای تقویت بیماران و اشخاص ضعیف مناسب است. 100 گرم مغز پسته 626 کیلوکالری انرژی دارد.

 

 خواص مغز پسته

1) مغز پسته به علت داشتن آهن خون ساز است و آن هائیکه مبتلا به کم خونی هستند باید حتماً روزانه مقداری پسته بخورند.

2) مغز و ذهن را تقویت می کند.

3) برای آرامش قلب و آرام کردن اعصاب مفید است.

4) برای باز کردن مجاری کبد مصرف پسته توصیه می شود.

5)  پسته به ضخیم تر شدن و درخشندگی مو کمک می کند. سته هم چنین منبع روی است و کمبود روی در بدن باعث ریزش مو می شود.

6) برای تسکین سرفه مفید است.

7) اسهال معمولی و اسهال خونی را درمان می کند.

8) جوشانده پوست و برگ درخت پسته برای رفع درد و خارش مقعد مفید است.

9) جوشانده برگ و پوست درخت در درمان بیماری های پوستی (جرب) مؤثر است.

10) پسته باعث تقویت قلب و معده می شود.

 

خواص پوست سبز پسته تازه

 پوست سبز پسته تازه از نظر طب قدیم ایران سرد و خشک است و دارای خواص زیر می باشد :

1)  برای رنگرزی بکار می رود.

2)  بهترین دارو رای رفع بوی ید دهان است .

3) جویدن آن باعث التیام زخم های داخل دهان می شود.

4)برای استحکام لثه آنرا روی لثه بمالید و یا بجوید .

5)دم کرده پوست سبز پسته حالت دل بهم خوردگی و استفراغ را از بین می برد.

6)دم کرده آن برای رفع اسهال مفید است.

7)برای رفع سکسکه پوست سبز پسته را دم کنید و یک فنجان از آن را بنوشید.

كاهش وزن با مصرف پسته:

مصرف پسته به ميزان كنترل شده و متعادل در رژيم لاغرى بلامانع است و مى تواند مزايايى را در جهت كاهش وزن و كاهش ترى گليسريد خون به همراه داشته باشد. البته به شرط آن كه افراط نشود، هر دانه پسته دارای 8 گرم کالری است و مصرف روزانه حدود ٥٠ گرم پسته كفايت مى كند و ارزش غذایی پسته خام نيز بیشتر از پسته شور است. پسته مناسب براى رژيم بدن است و براى افرادى كه ناراحتى قلبى دارند بسيار مناسب است.

 

مضرات پسته 

 مغز پسته چربی زیادی درد و بنابراین برای معده مناسب نیست و کسانیکه معده ضعیف دارند باید آن را با زردآلو بخورند. ضمناً مغز پسته گرم و خشک است خوردن زیاد آن باعث گرمی بدن و کهیر و دانه های قرمز رنگ در پوست می شود. برای رفع گرمی و خشکی باید سرکه ، انار ترش و یا برگه زردآلوی ترش مصرف نمود.

منابع

http://www.asemooni.com/health/nutrition/properties-of-pistachio

http://www.beytoote.com/cookery/khavas-ghaza/nutritional1-value-pistachio.html